Sport- en Cultuurcentrum De Binder, Hoflaan 29, 3956 ED Leersum
bestuur@volleer.nl
 
Covid-19

Richtlijnen Corona

De trainingen en wedstrijden zijn weer begonnen! Dit gaat allemaal net wat anders dan normaal.
Ook bij Volleybalvereniging Volleer zijn er coronaregels. Aan iedereen (leden, supporters, bezoekers en alle anderen) het dringende verzoek de regels te lezen en je hieraan te houden.
Zo kunnen we met z’n allen zo veilig mogelijk sporten.

1. Nevobo/ NOC-NSF
Volleer volgt de richtlijnen van Nevobo & NOC/NSF.

Covid-19 Protocol NeVoBo
Covid-19 Protocol NOC/NSF

2. Algemeen
Vanzelfsprekend gelden de algemene regels:

  • voor alles geldt: gebruik je gezond verstand;
  • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak
  • blijf thuis bij klachten en laat je testen;
  • schud geen handen en geef geen high-fives;
  • pas hygiëne toe; was regelmatig je handen;
  • vermijd drukte;
  • het is verboden in de publieke ruimte/zaal te schreeuwen en te zingen.
  • volg de regels en aanwijzingen op in sportlocatie De Binder;
  • houd 1,5 m afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzondering tijdens het sporten).
Nog even voor de duidelijkheid, de 1,5 meterregel: Kinderen onder de 13 jaar (dus tot en met 12 jaar) hoeven geen afstand te houden. Kinderen tussen de 12 en 18 jaar (dus vanaf 13 jaar tot en met 17 jaar) hoeven onderling geen afstand te houden, maar wel tot iedereen die 18 jaar of ouder is. Iedereen die 18 jaar of ouder is moet 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen. De 1,5 meterregel voor 18 jaar en ouder geldt niet binnen het veld tijdens het sporten, maar wel erbuiten, dus ook als je langs de kant staat als wissel. Coaches en overige begeleiders houden altijd 1,5 meter afstand.

3. Registratie
Aanwezigheid tijdens de wedstrijden wordt geregistreerd a.d.h.v. het digitale wedstrijdformulier en voor de tellers wordt een aparte registratie gevolgd.

4. Kleedkamers
De kleedkamers zijn maar beperkt beschikbaar. De twee grote kleedkamers kunnen door maximaal 8 mensen gelijktijdig worden gebruikt, in de kleine kleedkamers zijn zes personen toegestaan. (zie hiervoor de regels op de deuren van de kleedkamers). Kom omgekleed in sportkleding naar de sporthal, zodat voorafgaand aan de wedstrijd niet of nauwelijks gebruik gemaakt hoeft te worden van de kleedkamer;

5. Toeschouwers
Toeschouwers zijn van harte welkom bij de wedstijden, maar zijn wel verplicht op de tribune in de sporthal te gaan zitten. Hiervoor zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar i.v.m. de 1,5 meter afstand. Dat betekent dat, wanneer er geen aangegeven plaatsen meer beschikbaar zijn, de sporthal verlaten moet worden. Bovenaan de tribunes mogen toeschouwers niet gaan staan. Er kan wel in het horeca gedeelte van de Binder plaatsgenomen worden.

6. Overig
Op de wedstrijdavonden zijn er maximaal 12 teams aanwezig en is de afspraak als volgt: - Kom niet te vroeg naar de sportaccommodatie, maar zorg dat je wel voldoende voorbereidingstijd hebt. - Bij aankomst komt zowel thuis- als uitploeg bijeen in de grote (toneel)zaal, waar dan ook gelegenheid is om elkaar te spreken, wat te drinken en schoeisel te wisselen. - Daarna gaat het team de sportzaal in en wordt de wedstrijd gespeeld. - Na afloop van de wedstrijd krijgt de uitspelende ploeg eerst gelegenheid tot omkleden en douchen en gaat de thuisploeg naar de grote zaal. Als de uitspelende ploeg geheel omgekleed en gedouched is, kan de thuisploeg pas gebruik maken van de kleedruimte.

7. Vervoer naar wedstrijden
Teams reizen vaak met enkele auto’s gezamenlijk naar wedstrijden. Hierbij is het advies om de richtlijnen van de overheid te volgen. Bij personen boven de 13 jaar uit een verschillend huishouden in dezelfde auto is het advies een mondkapje te dragen.